Tête-à-Tête
Un proiect marca Interact Cișmigiu
Despre eveniment
Prin acest eveniment ne dorim să orientăm publicul către artă, astfel găsind un “common ground” în ceea ce privește exprimarea valorilor, părerilor și experiențelor personale redate prin arta de tineri artiști. De asemenea, aici încurajăm orice tip de exprimare prin artă, fie că e vorba de literatură, teatru sau arte vizuale, expoziția noastră își propune să te scoată din zona de confort și să privești totul dintr-o altă perspectivă, fie că ești artist sau spectator.
Ediții
Intitulat Primele rânduri, intaia editia a Tete a Tete a fost un eveniment organizat în scopul de a promova arta tânără, prin recitări, proză, poezie și actorie.
Intitulat Artistului nu-i luați iubirea, proiectul a presupus o anumită reinventare, prin a introduce, pe lângă opere literare, creații ale artiștilor vizuali, tinerilor regizori de scurtmetraje și actorilor, unindu-le într-o expoziție complexă.
Intitulat Arta ca formă de protest, a îmbinat ceea ce era deja consacrat prin edițiile anterioare și într-un mediu influențat și modelat de cultura protestelor.
Intitulat Frica, încurajând artiștii să își depășească barierele emoționale prin artă.
Intitulat Reimaginarea Identității Naționale, prin care am urmărit explorarea relației pe care artistul o are cu identitatea sa națională și cum aceasta poate fi transpusă în artă.
Aceasta este editia urmatoare a proiectului, care va aborda tema Post Sprectrum: Masculinity vs Feminity bazându-ne pe percepția identității în societatea de astazi , care a devenit din ce în ce mai generativă pe măsură ce descoperim noi modalități de a ne construi social.
Cauze susținute
Până în prezent, Tête-à-tête a donat peste 27 000 de lei, adunați din toate edițiile, pentru a ajuta cauzele caritabile: –Asociația Identity care susține persoanele cu autism;
–construirea bibliotecii Școlii din Săbăreni ;
–Asociația Casa Ioana care luptă împotriva violenței domestice ;
–Asociația Arhipera ONG ce urmărește să îmbunătățească condițiile de viață ale grupurilor vulnerabile din cadrul comunităților aflate în sărăcie extremă;
–Hopes and Homes for Children care ajută copiii din mediile defavorizate;
–Asociația Română Anti-Sida (ARAS) care urmărește să ofere sănătate accesibilă tuturor, asigurându-se că drepturile tuturor grupurilor vulnerabile sunt luate în considerare de către public și autorități (asociația susținută în cadrul evenimentului de anul acesta ).